ehdasrd

شناسايي ۸ گلوگاه فساد توسط دولت

شناسايي ۸ گلوگاه فساد توسط دولت

شناسايي ۸ گلوگاه فساد توسط دولت

واگذاري تصدي‌گري فرهنگي به بخش‌خصوصي، يكي از موضوعات مهمي است كه سبب شد، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي روانه اتاق بازرگاني ايران شود تا به طرح مسائلي در اين زمينه پرداخته و در عين حال، به مشكلات بخش خصوصي در اين زمينه گوش فرا دهد. همچنين توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر، محور ديگر صحبت‌هاي وزير ارشاد بود كه در اين رابطه گفت: منشوري با اتاق بازرگاني ايران براي همكاري در اين زمينه امضا شده كه تا حدي، سعي در بازنگري آن داريم. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ديروز در مراسم صبحانه كاري خود با فعالان اقتصادي، بخش ديگري از سخنان خود را به «بحث مديريت ارزهاي خارجي» و «وجود فساد در اقتصاد ايران» اختصاص داد و گفت: 8 گلوگاه اصلي فساد در دولت شناسايي شده‌ كه به دليل حضور اصحاب رسانه در اين جلسه، امكان توضيحات بيشتر در مورد آنها وجود ندارد. البته به اعتقاد جنتي، نبايد اين موضوع فراموش شود كه اقتصاد ايران يك بيماري مزمن دارد، اما به هر حال، دولت به دنبال مبارزه با فساد است. از سوي ديگر، تشكيل كميسيون‌هاي مشترك با اتاق بازرگاني، يكي ديگر از خبرهايي بود كه وزير ارشاد به آن اشاره كرد و گفت: همچنين تلاش ما بر اين است تا از فضاي مجازي براي اقتصاد خلاق بهره‌ گيريم، اما نبايد فراموش كرد كه كسب و كار اينترنتي و پخش زنده در اختيار صدا و سيماست و ما بيشتر در حوزه فيلم‌هاي سينمايي و قطعات موسيقي به دنبال رونمايي از سامانه نمايش درخواستي هستيم كه هم آرشيو فيلم‌هاي ما را در اختيار مخاطب قرار مي‌دهد و هم محلي براي درآمدزايي است. جنتي همچنين از تشكيل نهادي در دولت تحت عنوان «كميسيون اقتصاد خلاق» در آينده نزديك خبر داد و گفت: صنايع فرهنگي به توليد ناخالص داخلي كمك خواهند كرد و بر اين اساس، يكي از محورهاي كليدي برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال جاري، توجه به اقتصاد خلاق است. در مقابل، رييس پارلمان بخش خصوصي نيز، با اشاره به اينكه گردش مالي صنايع فرهنگي در دنيا افزون بر ۲هزار ميليارد دلار است، از سهم اندك ايران از اين گردش مالي، انتقاد كرد و آن را نزديك به صفر خواند. اين در حالي است كه به گفته محسن جلالپور، به‌ازاي هر يك شغل در عرصه هنري، سه شغل در شاخه‌هاي وابسته به آن فعال مي‌شود. اين فعال بخش خصوصي در بخش ديگري از سخنان خود، به مقدمات تشكيل فدراسيون «اقتصاد، فرهنگ و هنر» در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران كه در حال انجام است، اشاره و خاطرنشان كرد: موافقت اصولي آن صادر شده كه مي‌تواند زمينه‌ساز توجه بيشتر به اين بخش از اقتصاد شود.



   اظهارات قابل تامل اقتصادي وزير

علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ابتداي سخنان خود، با اشاره به اينكه اواخر سال ۹۳ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي ابلاغ شده و دولت با جديت اين موارد را دنبال مي‌كند، تصريح كرد: ستاد اقتصاد مقاومتي به رياست معاون اول رييس‌جمهور، به صورت مرتب جلسات هفتگي خود را برگزار كرده و در اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي هم ۱۱ كارگروه تشكيل شده است. به گفته جنتي، يكي از اين كارگروه‌ها، گفتمان‌سازي و فرهنگ‌سازي براي اقتصاد مقاومتي است كه البته بايد از مرحله برنامه‌ريزي گذر كرده و وارد عمل و اقدام شود. وي با اشاره به اينكه در سال جاري، دولت با جديت چندين مساله ازجمله رونق به توليد در صنعت و كشاورزي و رفع موانع بخش خصوصي را دنبال خواهد كرد، گفت: در مورد حمايت از توليد، ۱۶جلسه در سال ۹۴ از جلسات دولت به اين موضوع اختصاص داده شده است و در گامي ديگر، موانع پيش‌روي توليد بايد با همكاري مجلس برداشته شود و وزارتخانه‌ها نيز به صورت داخلي در اين موضوع پيشگام شوند. به گفته جنتي، امسال براي رونق توليد و صادرات غيرنفتي، برنامه ويژه‌يي از سوي دولت ارائه خواهد شد، البته سال ۹۴ پس از دو دهه صادرات بر واردات پيشي گرفت و اين نشانه خوبي در اقتصاد كشور است، ضمن اينكه با توجه به ارتباط ۱۲۰صنعت به حوزه مسكن، دولت به دنبال خروج اين بخش از ركود است. اين مقام مسوول همچنين از طرح ويژه دولت براي واگذاري طرح‌هاي نيمه‌تمام خبر داد و يادآور شد: دولت آمادگي دارد در صورت عدم تغيير كاربري، طرح‌هاي نيمه تمام را به صورت رايگان به فعالان اقتصادي واگذار كند تا اين طرح‌ها را تكميل كرده و از منافع اقتصادي آن بهره‌مند شوند. اين عضو كابينه دولت يازدهم با تاكيد بر اين مطلب كه بخش اصلي اقتصاد بيمار ايران به بدهي انباشته دولت به بانك مركزي، پيمانكاران و سيستم بانكي مرتبط است، تصريح كرد: اين بدهي شامل يك رقم سرسام‌آور است و زماني كه وزير امور اقتصادي و دارايي، اعداد مرتبط با آن را در جلسه دولت اعلام كرد، همه شگفت‌زده شدند كه دولت به چه ميزان بدهي انباشته دارد. جنتي همچنين با اشاره به اينكه بانك‌هاي كشور ورشكسته هستند و در اين زمينه بايد تحولي ايجاد شود، خاطرنشان كرد: البته از سال ۲۰01 در دنيا موضوع اقتصاد خلاق مطرح شده و بسياري از كشورهاي دنيا ساختارهايي را ايجاد كرده‌اند كه به صورت مستقيم زيرنظر رييس‌جمهور يا نخست‌وزير توجه ويژه‌يي به اقتصاد فرهنگ دارند.



  اقدامات فرهنگي توجيه اقتصادي ندارد

اين مقام مسوول در ادامه، چاپ برخي كتب و هنرهاي نمايشي و تجسمي را فاقد توجيه اقتصادي عنوان كرد و گفت: در اين حوزه فعاليت‌هاي مناسبي از سوي بانك‌ها و بخش خصوصي انجام شده كه داراي توجيه اقتصادي و ارزش‌افزوده‌ بالايي است؛ به نحوي كه در زمينه هنرهاي تجسمي، در چهار سال اخير بانك‌ها وارد شده، موزه‌هاي هنرهاي تجسمي تشكيل داده‌اند و سرمايه‌گذاري‌هاي كلاني به اميد سودآوري در اين بخش صورت داده‌اند.  



  نقش بخش‌خصوصي در اقتصاد فرهنگ

همچنين در اين نشست، رييس پارلمان بخش خصوصي با انتقاد از اينكه «اقتصاد فرهنگ و هنر» در كشور ما چندان متداول نيست، يادآور شد: اما در دو دهه اخير، اين تغيير در گفتمان كشورهاي پيشرفته ديده مي‌شود و اقتصاد صنايع فرهنگي به عنوان منبعي پايان‌ناپذير در توليد ثروت و ايجاد اشتغال روزافزون در كشورهاي پيشرفته نقش ايفا مي‌كنند. وي با اشاره به اينكه صنايع سينما، رسانه، چاپ و نشر از صنايع بسيار درآمدزا و اشتغالزا به شمار مي‌روند، تصريح كرد: در صورت سرمايه‌گذاري در اين زمينه، فوايد سرشاري براي اقتصاد كشور ايجاد خواهد شد، چراكه به‌ازاي هر يك شغل در عرصه هنري، سه شغل در شاخه‌يي وابسته به آن فعال مي‌شود. رييس اتاق ايران در ادامه با بيان اينكه گردش مالي صنايع فرهنگي در دنيا را بالغ بر 2هزار ميليارد دلار عنوان كرد كه سهم ايران از اين گردش چيزي نزديك به صفر است، همچنين ميانگين سهم صنايع خلاق در توليد ناخالص داخلي كشورهاي جهان بين 2 تا 12درصد است. اين فعال بخش خصوصي همچنين سهم جهاني تجارت محصولات و خدمات خلاق در سال 2014 را رقمي بيش از 820ميليارد دلار اعلام كرد كه نقش صنايع فرهنگي در رونق توليد ملي و تحقق اقتصاد مقاومتي از بعد ثروت‌آفريني ملي نيز قابل بررسي است. ريس پارلمان بخش خصوصي، همچنين ميزان ثروت‌آ‌فريني، ارزش افزوده و درآمد حاصله از فروش محصولات فرهنگي را قابل توجه برشمرد و گفت: فروش تابلوهاي هنري، فيلم‌هاي سينمايي، كنسرت‌ها، موسيقي‌ها، صنايع دستي و انيميشن‌ها از پرسودترين حوزه‌هاي توليد فرهنگي است. جلالپور همچنين به اهميت صنعت چاپ و لزوم توجه به اين صنعت اشاره‌يي كرد، تا حدي كه در آن به صادركننده تبديل شويم.

منبع:تعادل

 

 

تعداد بازدید : 1052
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما