ehdasrd

پايان مساله‌ساز بودن برنامه ششم

پايان مساله‌ساز بودن برنامه ششم

پايان مساله‌ساز بودن برنامه ششم

غلامعلي جعفرزاده( عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس )
كميسيون برنامه و بودجه در جلسه روز دوشنبه، وارد بررسي كليات لايحه برنامه ششم توسعه شد و نهايتا با اكثريت قاطع آرا كليات اين برنامه را به تصويب رساند، اما در اين ميان كش‌وقوس‌هايي براي تصويب اين برنامه وجود داشت. واقعيت امر اين است كه مجلس شوراي اسلامي، اسناد پشتيبان دارد؛ اسنادي كه براساس آن مي‌توان دريافت كه برنامه به چه سمت و سويي خواهد رفت.

اين درحالي است كه كميسيون تلفيق بر اين باور است كه بايد در رويكرد نظام برنامه‌ريزي در كشور تغييراتي ايجاد شود، چراكه مشخص است برنامه‌هايي كه تا پيش از برنامه ششم توسعه وجود داشته، داراي اشكالات فراواني بوده است.

روند دولت در اعطاي برنامه ششم اين‌گونه بوده كه كتابچه‌يي به مجلسيون ارائه كرده كه در متن آن به‌صورت شفاف و روشن مفاد و متناظرش در اقتصاد مقاومتي بيان شده است. همچنين يك كتابچه ديگر در اين زمينه وجود دارد كه در آن اهداف كمي را مطرح كرده‌اند. اين درحالي است كه تا پيش از جلسه روز دوشنبه، انتقاداتي ازسوي برخي نمايندگان به لايحه برنامه ششم توسعه وجود داشت كه بر اين باورم هيچ اشكالي در اين برنامه ازسوي دولت وجود ندارد و اين سوال را در ذهن‌ها به وجود مي‌آورد كه اساسا مشكل بنيادين اين برنامه از ديدگاه برخي منتقدان چيست؟ چراكه دولت لايحه برنامه ششم توسعه را به‌صورت خلاصه گردآوري كرده است و به هيچ عنوان كتابي نيست كه براساس آمال و آرزوها نوشته شده باشد.

از كنار تمام اين مسائل و كش‌وقوس‌ها كه بگذريم، بايد اين موضوع را دريابيم كه اگر مجلس اشكالي در اين برنامه مي‌بيند، مي‌تواند اين مشكلات را اصلاح كند.

ازسوي ديگر دولت در مواضع خود عنوان كرده كه براي تنظيم اين برنامه بايد دستش باز باشد. دولت برنامه خود را اراده كرده و ما مجلسي‌ها كاري نداريم كه چه مي‌گويد. ما مي‌گويم اين برنامه يا متناسب با شاخص‌هاي موردنظر باشد يا به سند چشم‌انداز برسد، بنابراين از ديدگاه من مجلس در رفع اشكالات مي‌تواند سهم داشته باشد و اصلاحاتي را صورت دهد. مجلس در مواجهه با برنامه تقديمي دولت دو برخورد مي‌تواند انجام دهد؛ نخست آنكه لايحه را رد و به دولت بازگرداند و دوم آنكه اين لايحه اصلاح شود، بنابراين در كل اين مصلحت ديده نمي‌شود كه لايحه برنامه ششم توسعه به دولت بازگردد و انتظار مي‌رود مجلس با يك نگاه خيرخواهانه در اين موضوع وارد عمل شود.  

با اين حال دولت ديروز در مجلس از برنامه خود دفاع كرد و توانست نمايندگان را قانع كند. دولت اسنادي را در صحن مجلس ارائه داد كه مشخص شد برخي افراد كه به اين برنامه انتقادهايي داشته‌اند در اشتباه بوده‌اند و نظراتي كه ارائه داده‌اند بدون بررسي و مطالعه بوده است. به هر حال ميان دولت و نمايندگان نيز بايد در اين زمينه تعاملاتي برقرار باشد. از ديدگاه من دولت براي تعامل بيشتر با مجلس، بايد حضور خود را به صحن مجلس بيشتر كند. در اين ميان اگر حضور كارشناسان بيشتر شود و بتواند مستندات خود را ارائه كند، نمايندگان اقناع خواهند شد.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1142
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما