ehdasrd

ظرفيت يك تريليون دلاري IMF براي بانك‌هاي مركزي

ظرفيت يك تريليون دلاري IMF براي بانك‌هاي مركزي

ظرفيت يك تريليون دلاري IMF براي بانك‌هاي مركزي

نشست هم‌انديشي روابط عمومي‌هاي شبكه بانكي و روابط عمومي صندوق بين‌المللي پول با هدف گسترش همكاري‌هاي ارتباطي بين‌المللي و انتقال تجارب ارتباطي صندوق بين‌المللي پول برگزار شد.

 اين نشست با حضور كريستف روزنبرگ معاون بخش ارتباطات صندوق بين‌المللي پول، وفا عمر مسوول ارتباط رسانه‌يي بخش خاورميانه‌يي صندوق و با حضور مديران و كارشناسان روابط عمومي شبكه بانكي كشور، به ميزباني بانك مركزي برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، محمدعلي كريمي مدير روابط عمومي بانك مركزي گفت: روابط عمومي مي‌تواند به‌عنوان يكي از عناصر اصلي پيش برنده سياست‌هاي توسعه‌يي در سازمان فعاليت كند و همكاران ما در شبكه بانكي نيز لازم است اهتمام بيشتري نسبت به معرفي و پيشبرد اهداف توسعه‌يي از طريق كانال‌هاي ارتباطي و ساير ابزارهاي ارتباطي داشته باشند.

وي افزود: گسترش ارتباطات بانكي با بانك‌هاي بين‌المللي، شبكه بانكي كشور را وارد دوره جديدي از تعاملات بين‌المللي كرده است و روابط عمومي‌ها بايد نقش تسهيل‌گر و توسعه‌دهنده اين روابط را از طريق ابزارهاي موجود و به‌كارگيري آموزش و همكاري بين‌المللي ايفا كنند. به گفته كريمي، اين نشست نيز درراستاي استفاده از تجربيات مهم‌ترين نهاد پولي بين‌المللي در زمينه سياست‌هاي ارتباطي برگزار شده است.

روزنبرگ، معاون بخش ارتباطات صندوق بين‌المللي پول در اين نشست، انتقال مسائل مطرح شده در اين نهاد را به‌گونه‌يي كه قابل درك براي همگان باشد اصلي‌ترين سياست ارتباطي صندوق خواند و گفت: رويكرد جديد ما ارتباط با تمام اشخاص به‌گونه‌يي است كه پيام‌هاي ما را درك كنند زيرا از اين طريق تاثيرگذاري بيشتري بر دستيابي به اهداف خواهيم داشت. ما معتقديم اگر پيام‌ها به‌صورت قابل‌فهم منتقل شود، مي‌توانيم شاهد حضور افراد بيشتري در صحنه باشيم.

وي بااشاره به تاسيس صندوق پس از جنگ جهاني دوم گفت: در سال‌هاي پس از تاسيس تا سال1990 ميلادي، سياست ارتباطي صندوق، رازداري و عدم افشاي اطلاعات بود ولي با فروپاشي شوروي و با تغيير رويه به سمت شفافيت و ارائه اطلاعات گام برداشتيم و از سال2007 نيز با رويكرد انتقال اطلاعات در حوزه گسترده سعي كرديم فضايي به وجود آوريم كه تمام اشخاص امكان دسترسي به اطلاعات و بهره‌برداري از گزارش‌هاي پولي و مالي صندوق بين‌المللي پول را داشته باشند. روزنبرگ افزود: صندوق بين‌المللي پول در حال حاضر 189كشور عضو دارد كه با بالاترين نهاد پولي اين كشورها يعني بانك مركزي در ارتباط است و ما سعي مي‌كنيم كانال‌هاي ارتباطي را به‌گونه‌يي ايجاد كنيم كه تمام اعضا توان دسترسي به اطلاعات و داده‌هاي صندوق در سطوح مختلف را داشته باشند.

در اين جلسه روزنبرگ در بخش اول سخنان خود به تشريح سياست‌هاي كلان صندوق بين‌المللي پول و در بخش دوم به تشريح سياست‌هاي ارتباطي اين نهاد پرداخت.

معاون بخش ارتباطات IMF در گردهمايي تشريح سياست‌هاي ارتباطي صندوق بين‌المللي پول در بانك مركزي گفت: حدود يك تريليون دلار از منابع صندوق قابل استفاده بوده و مي‌تواند يك خط اعتباري براي بانك‌هاي مركزي تلقي شود.

كريستوف روزنبرگ امروز در گردهمايي تشريح سياست‌هاي ارتباطي صندوق بين‌المللي پول در بانك مركزي با بيان اينكه اين صندوق در سال۱۹۴۴ و همزمان با وقوع ركود بزرگ در پايان جنگ جهاني دوم تشكيل شد، گفت: در آن زمان احساس شد كه لازم است كشورها براي هماهنگ كردن سيستم‌هاي پولي خود با يكديگر تعامل داشته باشند.

معاون بخش ارتباطات IMF بااشاره به اينكه اين صندوق در ابتدا براي بازسازي اروپا و پس از آن براي كمك به كشورهاي در حال توسعه ايجاد شد، بيان كرد: IMF به‌عنوان محافظ ثبات مالي بين‌المللي عمل مي‌كند و امروز ۴وظيفه اصلي را پيش‌بيني كرده است.

وي افزود: ثبات مالي، پژوهش‌ها، آخرين وام‌دهنده و كمك فني به كشورها از وظايف اين نهاد است و IMF در حال حاضر ۳تريليون دلار ترازنامه دارد.

كريستوف روزنبرگ، امريكا را با 16.5درصد بزرگ‌ترين سهامدار IMF اعلام كرد و گفت: سهم ايران در حال حاضر ۷دهم درصد بوده و يك سهم هم در مديريت اجرايي دارد. حدود يك‌تريليون دلار از منابع صندوق نيز قابل استفاده بوده و مي‌تواند يك خط اعتباري براي بانك‌هاي مركزي تلقي شود.

وي وام‌دهي و حمايت مالي از كشورهاي نيازمند را از وظايف اين صندوق برشمرد و افزود: كشورها مي‌توانند در يك دوره دو تا سه ساله وام با نرخ سود ۲درصد بگيرند.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 735
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما