ehdasrd

نظام شفاف نظارتی را شفاف سازی کنید

نظام شفاف نظارتی را شفاف سازی کنید

نظام شفاف نظارتی را شفاف سازی کنید

وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید که به منظور بررسی نحوه‌ هزینه کرد تسهیلات دریافتی، نظام شفاف نظارتی طراحی شده تا مبالغ پرداختی در خدمت تولید و ایجاد اشتغال باشد اما نعمت‌زاده به‌طور دقیق نگفته است این نظام شفاف نظارتی چیست.
به اعتقاد وزیر صنعت تاکنون 110 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 16 هزار واحد کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت شده است‌. پرداخت این میزان تسهیلات به 16هزار واحد تولیدی مورد نظر در حالی صورت گرفته است که هنوزمشخص نیست این واحدها دقیقا چه واحدهایی هستند و تسهیلات مورد نظر راچگونه به کار می‌بندند‌. به عبارت دیگر این حجم تسهیلات در راستای اشتغالزایی و رشد تولید‌،نوسازی وبازسازی آنهاست یا برای مصارف دیگر به کارگرفته خواهد شد‌. در این حال وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تسهیلات پرداختی باید در خدمت تولید و ایجاد اشتغال باشد، گفت‌: به منظور بررسی نحوه‌ هزینه‌کرد تسهیلات دریافتی واحدهای تولیدی، نظام شفاف نظارتی طراحی شده است‌.
پرداخت 11 هزار میلیارد تومان به 16 هزار واحد کوچک و متوسط
محمدرضا نعمت‌زاده در ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه رفع موانع تولید در استانداری گیلان هدف از پرداخت تسهیلات رونق تولید را تنها توزیع پول ندانست و اظهار کرد‌: تاکنون 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به 16 هزار واحد کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت شده است‌.
وی با بیان اینکه پس از تاکیدات مقام معظم رهبری همکاری نهادهای مختلف در زمینه‌ پرداخت این تسهیلات سرعت گرفت، افزود‌: دولت در بخش احیای واحدهای نیمه‌راکد و افزایش ظرفیت واحدهای کنونی اهتمام دارد و امیدواریم با توجه به روندی که در پیش گرفته‌ایم، بتوانیم در نزد رهبر معظم انقلاب و مردم سرافراز باشیم‌.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مبالغ پرداخت شده باید در خدمت تولید و ایجاد اشتغال باشد، تصریح کرد‌: به منظور بررسی نحوه‌ هزینه‌کرد تسهیلات دریافتی واحدهای تولیدی، نظام شفاف نظارتی طراحی شده است‌.
وی با اشاره به راه‌اندازی کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید که موجب بهره‌مندی استان‌ها از مجموعه‌ فعالیت‌های این بخش در استان‌ها شده بود، تصریح کرد‌: استانداران بار سنگینی اجرای طرح مذکور را بر‌عهده داشتند و بیش از 30 درصد وقت آنها صرف مسایل مرتبط با رفع موانع تولید شد‌.
مکانیسم نظارتی دقیقا چیست
اما وزیر صنعت به‌طور دقیق توضیح نداد که مکانیسم نظارتی بر روند استفاده این تسهیلات دقیقا چیست، روندی که وی از آن به عنوان نظام شفاف نظارتی یاد کرده چه روندی است و این نظام شفاف موردنظر وزیر چسیت که باید برای همگان شفاف‌سازی شود‌.
طراحی نظام شفاف نظارتی هزینه‌کرد تسهیلات واحدهای تولیدی در کشورکه نعمت‌زاده از آن پرده برداشته باید به صورت واضح، صریح و شفاف روشن شود تا تسهیلاتی که قرار است سقف آن 16 هزار میلیارد تومان باشد و به صنایع تاپایان سال 95 پرداخت شود، هدر نرود‌.
آیا این تسهیلات برای بازسازی و نوسازی صنایع به کار رفته است، در صورت عدم تغییر تکنولوژی، داستان کهنه عدم به‌روزرسانی و بازسازی و نوسازی صنایع همچنان باپرجا می‌ماند‌. معضلی که سال‌هاست گریبان صنایع کشور را گرفته و آنها به خاطر این درد عمیق، زمینگیر شده‌اند و اگر به دادشان نرسند، نابود خواهند شد‌.
60 درصد واحدها نقدینگی نیاز دارند
به اعتقاد علی یزدانی، معاون وزیر صنعت نقدینگی، 60 درصد مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در کشور است و بعد از آن صاحبان صنایع کشور با مشکلاتی همچون فرسودگی ماشین‌آلات و‌.‌.‌. دست و پنجه نرم می‌کنند‌.
حال این مساله مطرح می‌شود که آیا بنگاه‌ها تسهیلات دریافتی را واقعا صرف بازسازی و نوسازی صنایع خود می‌کنند یا آنکه با پول دریافتی مواد اولیه می‌گیرند و بدهی‌های خود را صاف می‌کنند‌. مالیات معوقه را می‌دهند یا احیانا حقوق و دستمزد معوقه، بیمه و‌.‌.‌. کارگر خود را می‌پردازند؟ اگر این است که این وام‌ها فقط مسکن کوتاه‌مدت است و در درازمدت تولید را از نابودی نجات نمی‌دهد‌. به خصوص آنکه واحدهای موردنظر بنگاه‌های متوسط و کوچک هستند که برای ادامه حیات باید تکنولوژی روز داشته باشند‌.
از این رو شفاف‌سازی نظام نظارتی هزینه‌کرد تسهیلات واحدهای تولیدی در کشور خیلی مسایل را روشن می‌کند تا مشخص شود تسهیلات پرداختی دولتی در این حجم عظیم به هدر نرفته است‌.
رشد منفی صنعت بیشتر در بخش صنایع مرتبط با ساختمان است
از سوی دیگر معاون تولید وزیر صنعت در پاسخ به این پرسش که فعالان صنایع عنوان می‌کنند بسته خروج از رکود دولت نتوانسته به تولید کمک کند، گفت‌: در حال حاضر ۷۵۰۰ واحد به‌طور مستقیم از وزارت صنعت و ۷۶۰۰ واحد هم از بانک‌ها این فرآیند را طی کرده و برای دریافت تسهیلات ثبت‌نام کردند‌.
محسن صالحی‌نیا با بیان اینکه از ۷۵۰۰ واحدی که از کانال وزارت صنعت برای دریافت تسهیلات اقدام کردند حدود ۳۲۰۰ واحد مربوط به بخش کشاورزی و صنایع مرتبط هستند، افزود‌: بخش کشاورزی و صنایع مرتبط مانند صنایع تبدیلی کشاورزی، دامداری‌ها، مرغداری‌ها و کشتارگاه‌های صنعتی هم جزیی از صنعت هستند و می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند‌.
وی با اشاره به اینکه ما با ارائه این تسهیلات به دنبال رونق تولید هستیم، اظهار داشت‌: با موافقت وزیر صنعت و فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی از ابتدا اعلام شد که صنایع تبدیلی کشاورزی هم شامل تسهیلات خروج از رونق تولید شوند‌.
وی با اشاره به رشد صنایع با بیان اینکه ما در صنایع پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی، لوازم‌خانگی و فولاد و خودرو رشد تولید داشتیم، افزود‌: به هر حال وقتی این صنایع رشد می‌کنند، آمار کل رشد صنعت افزایش می‌یابد و آمار کلی ارائه می‌شود‌.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه رشد منفی صنعت بیشتر در بخش صنایع مرتبط با ساختمان بوده است، اظهار داشت‌: به دلیل رکود در بخش مسکن، صنایع مرتبط با آن، رشد نداشته و درگیر رکود است‌.
صالحی نیا با بیان اینکه صنعت ساختمان حداقل با ۵۰ نوع صنعت مرتبط است، گفت‌: صنایع کاشی و سرامیک، لوله و پروفیل، لوازم آشپزخانه و خیلی از صنایع دیگر مرتبط با این بخش هستند که به دلیل رکود بخش مسکن، رشدی نداشته‌اند‌.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر صنایع مرتبط با بخش صنعت ساختمان متناسب با سایر بخش‌ها رشد نکرده است، اظهار داشت‌: بنابراین این صنایع مرتبط با سیاست‌هایی است که دولت در بخش مسکن دارد و تا زمانی که مسکن از رکود خارج نشود، این صنایع هم رشدی ندارند‌.

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 702
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما