ehdasrd

27 سوالي كه كانديداهاي هيات رييسه بايد پاسخ دهند

27 سوالي كه كانديداهاي هيات رييسه بايد پاسخ دهند

27 سوالي كه كانديداهاي هيات رييسه بايد پاسخ دهند

با نزديك شدن به زمان انتخابات نايب‌رييسي يك بحث قديمي مجددا درحال مطرح شدن است. تاكنون هميشه انتخابات براساس لابي‌هاي افراد و در جلسات مذاكره، كانديداها انتخاب مي‌شدند. اما از زمان انتخابات رياست اخير برخي از اعضاي هيات نمايندگان اين بحث را مطرح كردند كه بايد براي كانديدا معيارهايي مشخص كرد و براساس اين معيارها هيات نمايندگان با ذهني روشن‌تر به افراد راي دهند. بر همين اساس سوالات زيادي در گروه‌هاي تلگرامي مطرح شد. يكي از طراحان اين سوالات محمدحسين روشنك بود. وي به همراه جمعي از اعضاي هيات نمايندگان اتاق ايران اعلام كرد قبل از كانديدا شدن بايد هر فرد به سوالاتي درباره وضعيت خود پاسخ دهد. اين بحث موافقان و مخالفان زيادي در هيات نمايندگان داشت و بحث بر سر پاسخگويي به اين سوالات كه در حقيقت افشاي بخشي از اطلاعات اقتصادي فرد است بسيار داغ بود. به همين دليل پاي صحبت‌هاي روشنك عضو هيات نمايندگان اتاق ايران و مشهد نشستيم.

   

اين روزها بحث سوالاتي كه از سوي شما و بعضي از دوستان درباره كانديداهاي نايب‌رييسي مطرح شده داغ است. اصولا فلسفه چنين روشي براي انتخاب نايب‌رييس چيست؟

يك بحث كلي در انتخابات مختلف اتاق بازرگاني وجود داشت و آن اين بود كه لابي‌ها و ياركشي‌ها مهم‌ترين روش جمع‌آوري آرا بود بدون آنكه شفافيت كافي در انتخابات وجود داشته باشد. شفافيت مهم‌ترين كليد گم شده در تشكل‌هاست ولي انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني هيچگاه از شفافيت كافي برخوردار نبوده است. به طور كلي مشخص نيست كه عملكرد افراد چگونه است و براساس اين عملكردها افراد براي پست‌ها انتخاب نمي‌شوند. براي مثال اعضا نمي‌دانند كانديداي عضويت در هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران چقدر ماليات مي‌دهد يا اصولا شغلش چيست يا براي كشور و نظام چه كارهايي كرده است. ممكن است كسي در اين انتخابات برگزيده شود كه بدهكار بانكي يا بدهكاري درحال ورشكستگي باشد. اطلاعات درباره افراد روشن نيست. همه اين مسائل از اشكال در اطلاعات ناقص به وجود مي‌آيد. اين فضا باعث شده است كه فضاسازي، گروه‌گرايي و به قول آن دوست قبلي جنگ‌هاي حيدري نعمتي بيشتر از شناخت روي كانديداها اثرگذار باشد. اين شفاف‌سازي بايد به صورت اختياري توسط خود كانديداها صورت پذيرد. هر كس كه مي‌خواهد كانديدا شود با اين عمل مي‌تواند نشان دهد كه به شفافيت اعتقاد دارد. اصولا بايد هيات نمايندگان بدانند كه به چه كسي راي مي‌دهند. اين فرد چقدر براي اتاق بازرگاني درآمد ايجاد كرده و كشور چقدر از سود اين فرد ماليات كسب كرده است. به همين دليل سوالاتي مطرح شد هر چند كه مي‌تواند بيشتر هم بشود.

مهم‌ترين سوالاتي كه توسط شما و دوستانتان از كانديداهاي احتمالي پرسيده شده است، چيست؟

ما 27سوال مشخص را تعيين كرده‌ايم و خواسته‌ايم هر كس كه به دنبال دريافت راي است به اين سوالات جواب دهد و از ميان افرادي كه حاضر به پاسخگويي هستند، هيات نمايندگان به فرد اصلح راي دهد. اين سوالات به شرح زير است:

1- فرد با چه نوع عضويت در اتاق حضور دارد؟ كارت بازرگاني از حوزه تجارت يا صنعت يا معدن يا كشاورزي يا كارت عضويت و اگر كارت عضويت دارند چگونه و از چه حوزه‌يي دريافت كرده‌اند؟

۲- محل صدور كارت بازرگاني يا كارت عضويتشان كدام اتاق است ؟

۳- فعاليت اقتصادي فعلي كانديداي كدام حوزه است؟ صنعت، معدن، تجارت يا كشاورزي؟

۴- در گذشته چه مشاغل و فعاليت‌هاي داشته است؟

۵- وضعيت بنگاه شخصي كانديداهاي محترم در پنج سال گذشته از نظر درآمد و پرداخت ماليات و تسهيلات دريافتي از بانك‌ها چگونه بوده است؟

٦- كانديداي محترم در پنج سال گذشته بابت حق عضويت، سه در هزار از سود، يك در هزار فروش به تفكيك چه مبلغي به اتاق پرداخت كرده است؟

٧- از اول دوره تاكنون چه مبلغي از بودجه اتاق به عناوين مختلف هزينه كرده‌اند؟

٨- كانديدا چه نظري درخصوص نحوه مديريت اتاق دارند؟

٩- آيا به تقسيم كار به صورتي كه بشود بدون استقرار در اتاق انجام وظيفه كنند، باور دارند؟

١٠- نحوه حضورشان براي انجام مسووليت در اتاق چگونه است؟ آيا مي‌خواهند در اتاق مستقر شوند؟ در اين صورت اگر فعاليت شخصي دارند براي شغل شخصي خود چه فكري كرده است؟

۱۱- آيا به مديريت اجراي دبيركل به صورتي كه همچون مديراجرايي اتاق را اداره كند، اعتقاد دارد يا اينكه مديريت اجراي اتاق را در اختيار رييس و هيات رييسه مي‌داند؟

۱۲- درخصوص اهميت قانون و قانون‌مداري در اتاق چه نظري دارد؟

۱۳- درخصوص قانون يك در هزار و نحوه اجراي آن چه نظري دارد؟

۱۴- آيا صادرات را از هر گونه پرداخت عوارض و ماليات و يك در هزار معاف مي‌داند؟

۱۵- چنانچه در اجراي قانون يك در هزار تخلفي صورت گرفته باشد چه برخوردي با تخلف‌كننده يا تخلف‌كنندگان را در برنامه دارند؟

۱۶- چه حقوق و سهمي را براي حضور شهرستان‌ها در مديريت قائل هستند؟

۱۷- آيا جايگاه اتاق تهران را دقيقا همچون اتاق ديگر شهرستان‌ها مي‌دانند؟

۱۸- اگر اتاق تهران در مواردي افراد همچون ديگر اتاق‌ها با اتاق ايران رفتار نكند چه برخوردي خواهند داشت؟

۱۹- درخصوص شركت‌هايي كه فعاليت اجراي بنگاه آنها در شهرستان‌ها قرار دارد اما كارت بازرگاني از تهران گرفته‌اند چه نظري دارد؟

۲۰- چه نظري درخصوص تشكل‌هايي كه توسط اتاق شهرستان‌ها ايجاد شده براي حضور در هيات نمايندگان اتاق استان و ايران دارند؟

۲۱- آيا تشكل‌هاي شهرستان‌ها را براي حضور در هيات نمايندگان اتاق استان و ايران محق مي‌داند؟

۲۲- چه سهمي از درآمد اتاق كه برابر قانون وصول مي‌شود براي تشكل‌ها قائل است؟

۲۳- آيا با چابك‌سازي اتاق ايران و شهرستان‌ها با واگذاري آن بخش از وظايف اتاق كه به تشكل‌ها مي‌شود موافق است؟

۲۴- با توجه به حجم زياد پرسنل اتاق كه در مواردي بيش از نياز يك تشكل بخش خصوصي است، چه نظري براي اصلاح امور دارد؟

۲۵- با توجه به اينكه اتاق يك سازمان و وزارتخانه نيست چه برنامه‌يي براي استقلال اتاق و جايگاه بخش خصوصي دارد؟

٢٦- هيات نمايندگان جايگاه نخست صاحب اختيار را در اتاق دارد آيا اين اهميت را براي هيات نمايندگان قائل هستند؟

٢٧- اگر قائل است چه نظري براي اعمال وظايف هيات نمايندگان در مديريت اتاق دارد؟

بعضي از مخالفان اين روش مي‌گويند اين سوالات تفتيش مسائل خصوصي افراد است. نظر شما در اين خصوص چيست؟

اصلا چنين بحثي را قبول ندارم. كسي كه كانديدا نيست، حق دارد مسائل مالي خود و اعتقادات اقتصادي‌اش را براي خودش نگه دارد و سوال كردن نوعي تفتيش است اما اين فرد قرار است نماينده ما باشد. آيا افراد حق ندارد با شناخت و اطلاعات كافي نماينده خود را انتخاب كنند. براي مثال رابطه اين فرد با بانك‌ها چگونه است؟ آيا به خاطر مشكلاتي كه با بانك‌ها دارد، منافع جمع را قرباني نمي‌كند؟ آيا شخص ورشكسته نيست؟ براي اتاق زشت است فردي انتخاب شود سپس با حكم جلب وي به خاطر چك برگشتي روبه‌رو شويم. اين اطلاعات به هيچ ‌وجه خصوصي نيست و افراد بايد بدانند به چه كسي راي مي‌دهند.

ولي چنين روشي ضمانت اجرايي ندارد...

ضمانت اجرايي مهم نيست. اين مسيري است كه بايد به سمت آن حركت نكنيم. مطمئنا در اين انتخابات هم بسياري به شفاف‌سازي توجه نمي‌كنند و براساس دسته‌بندي راي مي‌دهند. اما وظيفه ما اين است كه مسير صحيح را نشان دهيم. در بعضي از سوالات ما از نمايندگان خواسته‌ايم نظر شخصي خود را بگويند. شايد در حيطه وظايف آنها نباشد كه مشكل را حل كنند و چنين اختياري به آنها داده نشود ولي حداقل مي‌فهميم نماينده ما چگونه فكر مي‌كند. از طرف ديگر اين مساله كاملا اختياري است و مي‌توان سوالات ديگري را هم مطرح كرد تا با فكر و انديشه درست به مسائل پاسخ گوييم.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1210
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما