ehdasrd

موانع پيش‌روي كسب و كارهاي نوين

موانع پيش‌روي كسب و كارهاي نوين

موانع پيش‌روي كسب و كارهاي نوين

حمايت از كسب وكارهاي نوپا يكي از وعده‌هايي بود كه دولت يازدهم همزمان با آغاز به كار خود مطرح كرد اما تشديد ركود حدود 3سال اخير، تحقق اين امر را تا حدي با مشكل مواجه كرد. حالا بخش خصوصي تصميم گرفته با بررسي ملزومات حمايت از كسب وكارهاي نوين و نوپا، گامي در زمينه تحقق آسان اين موضوع بردارد. در اين راستا نشست مشترك كميسيون‌ فناوري اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه؛ كميسيون جوانان، كارآفريني و كسب ‌وكارهاي نوين و دانش‌بنيان و كميسيون حقوقي و حمايت قضايي اتاق ايران با محوريت بررسي چگونگي حمايت قانوني از كسب ‌وكارهاي نوپا در اتاق ايران برگزار شد. عبدالرضا نوروزي، نايب رييس كميسيون فناوري اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ايران، بررسي وضعيت فعلي و شناخت راهكارهاي مناسب جهت حمايت از كسب‌وكارهاي نوين در بستر فناوري اطلاعات را مهم دانست. نوروزي گفت: بايد ببينيم كسب‌وكارهاي دانش‌بنيان چگونه مي‌توانند از موانع موجود عبور كرده و كسب‌وكار خود را رشد دهند. افشين كلاهي همچنين در مورد حمايت از مالكيت معنوي گفت: حمايت از مالكيت معنوي روي شركت‌هاي دانش‌بنيان و رشد آنها تاثيرگذار است و با توجه به اينكه لايحه‌يي در اين زمينه به مجلس ارائه ‌شده است، مي‌توانيم موارد مورد نظر بخش خصوصي را در اين زمينه به مجلس ارائه كنيم.

وي افزود: يكي از مهم‌ترين موضوعات مربوط به مالكيت معنوي است كه قوانين و مقررات و روال مشخص هم دارد اما بايد بينيم كه خوب اجرا شده است يا خير؟ نخستين مشكل در اين زمينه، اين است كه خود دولت و شركت‌هاي دولتي به اين قانون اهميت نمي‌دهند و دولت براي زيرساخت‌هاي نرم‌افزاري خود هم هزينه‌يي نمي‌كند. كلاهي ادامه داد: بعضي از قوانين فعلي حوزه مالكيت معنوي كارايي لازم را ندارند. اين قوانين بايد منطبق بر واقعيت بازبيني شوند. همچنين در حوزه فاوا، قوانين و مقررات دست و پاگيري وجود دارد.

نايب رييس كميسيون جوانان، كارآفريني و كسب‌وكارهاي نوين و دانش‌بنيان اتاق ايران با اشاره به اظهارات مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي پيام و معرفي ظرفيت‌هاي اين مجموعه براي شركت‌هاي دانش‌بنيان گفت: فضاي مجموعه پيام مي‌تواند به عنوان يك ‌راه‌حل مقطعي مطرح باشد؛ اين راه‌حل قطعي نيست. اين عضو هيات نمايندگان اتاق ايران لزوم پايبندي به كنوانسيون‌هاي بين‌المللي را هم مورد توجه قرار داد و گفت: اگر در كنوانسيون‌هاي بين‌المللي مالكيت معنوي عضو هستيم بايد مواد قانوني اين كنوانسيون‌ها را هم رعايت كنيم. در بخش ديگري از نشست، رييس اداره ثبت شركت‌ها و موسسات غيرتجاري تهران بزرگ فعاليت‌هاي اين سازمان براي حمايت از اين كسب‌وكارها را معرفي كرد. ستايش گفت: حوزه ثبت شركت‌ها، ثبت قانوني و رسمي كليه فعاليت‌هايي است كه از طرف افراد حقوقي صورت مي‌گيرد.

رييس اداره ثبت شركت‌ها و موسسات غيرتجاري تهران بزرگ افزود: شاخص شروع كسب‌وكار در نگاه بانك جهاني بسيار مورد دقت و تمركز نمايندگان بانك جهاني است و در طول سال‌هاي گذشته دچار تغيير شده است. اين متغير در 3 زمينه مراحل، زمان و هزينه انجام ثبت شركت مورد ارزيابي نمايندگان بانك مركزي قرار مي‌گيرد و هر چه ميزان اين 3 عامل كمتر باشد، امتياز بيشتري به آن كشور تعلق مي‌گيرد. رييس اداره ثبت شركت‌ها و موسسات غيرتجاري تهران بزرگ افزود: اقداماتي كه براي بهبود رتبه كسب‌وكار صورت مي‌گيرد فقط شامل بهبود فرآيند ثبت شركت‌ها نيست و بهبود شاخص‌هاي مالياتي، تامين اجتماعي و نظارتي را هم در برمي‌گيرد. در بخش ديگري از نشست اميرحسين خالقي، پژوهشگر و تحليلگر اقتصادي با اشاره به تجربه كشورهاي توسعه‌ يافته مانند ژاپن، چين و سنگاپور گفت: دليل اصلي توسعه اين كشورها جدا از عواملي مانند حضور افراد تاثيرگذار يا حكومت‌هاي مقتدر، ارتباط اين كشورها با خارج از مرزهاي خودشان بوده است. اميرحسين خالقي تصريح كرد: ما هم بايد در روند‌هاي توسعه‌يي خود به دنبال ارتباط با جهان باشيم و بدانيم كه بدون گشوده شدن مرزها به روي ايده‌هاي خلاق و نوآورانه هيچ راهي براي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات وجود ندارد. خالقي قوانين و مقررات، فرهنگ، تمركز، تامين مالي و سرمايه‌هاي انساني را 5 محور«تجربه موفق زيست‌بوم‌هاي نوآوري» برشمرد. اين پژوهشگر اقتصادي راجع به سرمايه انساني گفت: كشورهاي موفق حوزه فناوري به استفاده از مهاجران و درواقع ايده‌ها و افكار نوآورانه ديگران بسيار اهميت مي‌دهند و برنامه‌هايي با محوريت استفاده از مهاجران براي توسعه استارت‌آپ‌ها دارند. در ايران هم مي‌توان با جذب هر چه بيشتر اينگونه افراد و باز كردن مرزهاي ايران از اين فرصت استفاده كرد.

خالقي تمركز فعاليت‌هاي فناوري اطلاعات و ايجاد هاب فيزيكي را هم مهم خواند و گفت: متمركز كردن فعاليت‌ها مي‌تواند شبكه‌سازي و ايجاد ارتباط ميان آنها را افزايش دهد. اين پژوهشگر اقتصادي افزود: نهاد دولت هيچگاه نمي‌تواند قدرتمند عمل كند و كمك‌هاي دولتي مستعد فساد هستند؛ اما دولت‌ها مي‌توانند با روش‌هاي ديگر از شركت‌هاي دانش‌بنيان حمايت كنند. خالقي با اشاره به تجربه كشورهاي موفق گفت: در بريتانيا سرمايه‌گذاري‌هاي تا سقف 100هزار پوند از 50 درصد تخفيف مالياتي برخوردار هستند همچنين در امريكا براي سرمايه‌گذار روي كسب‌وكارهاي كوچك و واجد شرايط معافيت مالياتي قرار داده مي‌شود.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 734
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما