ehdasrd

ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی خاورمیانه

ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی خاورمیانه

ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی خاورمیانه

محدود بودن منابع انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای، توجه بیش از پیش به انرژی‌های تجدیدپذیر را بر همگان روشن و ضروری کرده است‌.
ایران یکی از کشورهای بهره‌مند از منابع انرژی پاک به‌شمار می‌آید و مطالعات نشان می‌دهد که با استفاده از تجهیزات خورشیدی می‌توان بخش عمده‌ای از انرژی مورد نیاز کشور را تامین کرد‌ به‌گونه‌ای که کشورمان با برخورداری از 300 روز آفتابی در بیش از دوسوم آن و متوسط تابش 5/5 ـ 5/4 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، یکی از کشورهای با ظرفیت بالا در زمینه انرژی خورشیدی است‌.
بر همین اساس با توجه به برخورداری از پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، باید در جهت اهداف توسعه پایدار گام برداشت‌.
از همین رو مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت تولید ۲۰ مگاواتی خورشیدی ماهان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صبح پنجشنبه با حضور حمید چیت‌چیان افتتاح شد‌.
این مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی شامل دو نیروگاه تولید برق فتوولتائیک، هر یک به ظرفیت ۱۰ مگاوات است‌.
از طرفی همزمان عملیات اجرایی نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی بخش ماهان هم کلید خورد‌. این پروژه در مسیر بم به کرمان در زمینی به وسعت ۱۵۰ هکتار اجرا خواهد شد و یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی خاورمیانه در استان کرمان به‌شمار می‌رود‌.
در حال حاضر استان کرمان با احداث و بهره‌برداری از این نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاواتی حائز رتبه اول در کشور از لحاظ دارا بودن نیروگاه خورشیدی است و احداث نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی این استان را به بزرگ‌ترین قطب‌های تکنولوژی فتوولتائیک در خاورمیانه تبدیل می‌کند‌.
این مجتمع نیروگاهی با حضور وزیر نیرو، سفیر آلمان در ایران، استاندار کرمان و مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در شهرستان ماهان واقع در استان کرمان به بهره‌برداری رسید‌.
با اتصال جریان برق تولیدی این مجتمع به خط سراسری تولید برق فتوولتائیک، نیروگاه‌های خورشیدی کشور در مجموع به بیش از ۵۳ مگاوات افزایش یافت‌.
مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران شامل دو نیروگاه تولید برق فتوولتائیک هر یک به ظرفیت ۱۰ مگاوات است که با سرمایه‌گذاری شرکت دوریون سوییس به مبلغ ۲۷ میلیون دلار و مدیریت طرح شرکت آلمانی ادور توسط شرکت سولار انرژی مکران در مدت شش ماه احداث و راه‌اندازی شده و در مجموع از ۷۶ هزار و ۹۱۲ پنل خورشیدی هر کدام به قدرت ۲۶۰ وات با ابعاد 65/1 در یک تشکیل و در مساحتی بالغ بر ۴۴ هکتار نصب شده است‌.
برای نصب پنل‌ها ۲۷ هزار پایه آهنی گالوانیزه‌شده به طول یک و نیم متر در زمین کوبیده شده و روی آنها ۱۳ هزار و ۵۰۰ سازه فولادی تعبیه شده و قرار است برق تولیدی این مجتمع با عقد قراردادی ۲۰ ساله به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) به صورت تضمینی فروخته شود.
بر این اساس برق تولیدی این نیروگاه‌ها با خطوط انتقال اختصاصی به پست برق شهرستان ماهان متصل شده است‌. همچنین در ساخت نیروگاه‌های مجتمع نیروگاه‌های خورشیدی مکران ساخت و نصب پایه‌ها توسط پیمانکاران داخلی صورت گرفته و در مجموع به میزان تقریبی ۳۰ درصد از توان و تولید داخلی استفاده شده است‌.
چیت‌چیان در ادامه سفر یک روزه خود به استان کرمان با حضور در شهرستان زرند در آیین کلنگ‌زنی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی زرند شرکت کرد و به صورت همزمان عملیات اجرایی پست‌های ۴۰۰ کیلوولت جیرفت و کهنوج هم آغاز شد‌.
علاوه بر این وزیر نیرو در آخرین برنامه سفر خود در جلسه شورای حفاظت منابع آب که در محل نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان برگزار شد، حضور یافت‌.
بهره‌برداری از این طرح‌ها موجب افزایش پایداری شبکه، اصلاح افت ولتاژ، کاهش تلفات شبکه و تامین برق مطمئن برق مناطق استان می‌شود‌.
در همین راستا وزیر نیرو در مراسم افتتاح نیروگاه ۲۰ مگاواتی خورشیدی مکران اظهار داشت: انرژی‌های تجدیدپذیر و جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها، گازهای گلخانه‌ای، کمک به محیط‌زیست و توسعه پایدار هدف انسانی مقدسی است که با سرنوشت همه انسان‌ها ارتباط دارد و مساله صرفا اقتصادی و تولید برق نیست بلکه اهداف این طرح‌ها جهانی است
چیت‌چیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر از ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده نیروگاهی کشور، ۱۲ هزار مگاوات به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد که تاکنون سهم انرژی‌های برقابی قابل توجه بوده اما طی سال‌های اخیر نقش انرژی‌های خورشیدی، بادی، زیست‌توده، زمین‌گرمایی و توربین‌های آبی کوچک را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش داده‌ایم‌.
وزیر نیرو ادامه داد: اکنون در کشور ما حدود ۴۲۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر نوین وجود دارد که نسبت به ابتدای دولت یازدهم 2/2 برابر شده است‌.
چیت‌چیان با اشاره به افزایش ظرفیت بهره‌برداری این نیروگاه‌ها طی سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور به ۱۴ مگاوات، سال ۹۵ به صد مگاوات و در سال‌جاری به ۶۰۰ مگاوات خواهد رسید و این رویه با سرعت ادامه خواهد یافت‌.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه مزیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای همگان روشن است، یادآور شد: مهم این است که دولت با سیاست‌های تشویقی مثل خرید تضمینی عزم خود را برای توسعه این انرژی در کشور نشان داده است‌.
وی ابراز امیدواری کرد که با سرعت ظرفیت انرژی‌های نو در کشور افزایش یابد‌.
چیت‌چیان افزود: نکته مهم این است که تمام فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و ورود بخش خصوصی به این فعالیت باعث استمرار و ثبات این سیاست‌ها می‌شود و بخش خصوصی نشان داده که با تشخیص درست وارد این کار شده که نه تنها در بخش تولید برق بلکه در بخش تولید تجهیزات نیز فعالیت داشته است‌.
وزیر نیرو تصریح کرد: امروز ۲۱۰ مگاوات امکان تولید پنل خورشیدی در کشور داریم که ۱۲۰ مگاوات آن در شیراز افتتاح شد و تا پایان سال ظرفیت تولید فتوولتائیک به ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید که به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور کمک می‌کند‌.
وی ادامه داد: نکته دیگر در رابطه با این موضوع جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این فعالیت‌هاست که تاکنون شرکت‌هایی از آلمان، سوییس، اسپانیا، چین و کره جنوبی سرمایه‌گذاری مستقیم داشته‌اند‌.
چیت‌چیان با اشاره به روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور توضیح داد: در سال گذشته فقط یک نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی داشتیم‌. دو نیروگاه هفت مگاواتی در همدان و اوایل امسال، یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی در همدان و اکنون یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی در مکران و یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی نیز در جاجرم خراسان کلنگ‌زنی شدند و به این ترتیب شاهدیم که این ظرفیت‌ها توسعه خواهند یافت‌.
وی با ابراز امیدواری از اینکه طبق وعده‌ها به زودی شاهد احداث نیروگاه صدمگاواتی خواهیم بود، تصریح کرد: بنا بر پیشنهاد استاندار کرمان یک مجموعه توسعه انرژی تجدید‌پذیر در شهر آفتاب کرمان احداث خواهد شد و برنامه‌ریزی شده که طی ۱۰ سال آینده دو هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان نصب شود و ما نیز از این رویه استقبال کرده و تلاش می‌کنیم این کار سرعت یابد‌.
برداشت از آب‌های ژرف در دستور کار دولت
وزیر نیرو در ادامه سفر خود به استان کرمان در جلسه شورای حفاظت منابع آب این استان شرکت کرد و با اشاره به عزم دولت برای مهار بحران آب در کشور گفت: این دولت در همان ابتدای کار خود با یک همت و عزم قاطع و جدی وارد مساله آب شد چراکه بر عمق این بحران در کشور واقف بود‌.
وی افزود: بررسی آمارهای آب نشان می‌دهد در ۱۰ سال گذشته میزان بارش‌ها به کمتر از حد متوسط رسیده است‌.
چیت‌چیان تصریح کرد: زمانی گفته می‌شد متوسط بارندگی کشور ۲۵۰ میلیمتر است اما امروز این بارش‌ها به ۲۴۲ میلیمتر رسیده که یک زنگ خطر جدی است‌. وزیر نیرو ادامه داد: افزایش دمای کشور باعث بالا رفتن میزان تبخیر آب و تغییر اقلیم باعث کاهش نسبت بارش برف در کشور و همچنین کاهش میزان نفوذ آب به سفره‌های داخل زمین شده است‌.
وی تاکید کرد: مجموعه این عوامل در کنار افزایش میزان مصارف در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور باعث شده بحران آب در کشور تشدید شود‌.
وی اضافه کرد: با این‌حال با وجود مشکلات حاد بخش آب، اگر مصارف آب منطقی شود قطعا در هیچ‌کدام از بخش‌های اقتصادی کشور با مشکل برخورد نخواهیم کرد، بنابراین یکی از مهمترین عوامل بحران آب مساله مصرف آن است‌.
چیت‌چیان تاکید کرد: اگر ما به چگونگی مصرف آب توجه کنیم قادر به پشت سرگذاشتن این بحران خواهیم بود‌.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح شیوه‌های آبیاری، نوع کشت و... نویددهنده این است که اگر در برخورد با بحران آب جدیت داشته باشیم به راحتی می‌توانیم بحران را پشت سر بگذاریم‌.
وی تذکر داد: در برخی نقاط کشور با سرمایه‌گذاری دولت برای تغییر شیوه آبیاری مواجه هستیم و منابع قابل توجهی برای آن پیش‌بینی شده است اما متاسفانه وقتی که ناشی از اجرای این شیوه‌های نوین آبیاری مصرف آب کم شد برخی کشاورزان سعی می‌کنند سطح زیر کشت خود را توسعه دهند‌.
وی تصریح کرد: در جاهایی که چنین اتفاقی افتاده منابع آب زیرزمینی وضعیت بسیار بدتری پیدا کرده‌اند چرا که دیگر آبی نمانده تا به زیر زمین نفوذ کند‌.
وی افزود: بنابراین وقتی کل مزرعه از شیوه‌های جدید استفاده کرد نباید اجازه داد سطح زیرکشت توسعه پیدا کند بلکه باید برای بقای همان کشاورزی در کشور، اجازه داد این آب صرفه‌جویی شده برای ترمیم منابع آب زیرزمینی دشت‌ها، همانجا باقی بماند‌.
وی گفت: خوشبختانه برخی اقدامات انجام شده در زمینه تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی در بعضی از دشت‌های کشور به نتیجه رسیده و بیلان منفی را به مثبت تبدیل کرده است‌.
وزیر نیرو در پایان اظهار داشت: وزارت نیرو عزم جدی دارد تا از همکاری نهادهای مختلف در جهت غلبه بر بحران آب در کشور استفاده کند تا بتوان از طریق روش‌های جدید و علمی گزینه‌های پرهزینه را کنار گذاشت و راحت‌تر بر بحران آب فائق آمد‌.

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 652
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما