ehdasrd

تشكل‌ها در توسعه صادرات نقش نداشته‌اند

تشكل‌ها در توسعه صادرات نقش نداشته‌اند

تشكل‌ها در توسعه صادرات نقش نداشته‌اند

اين روزها مشكلات حوزه توليد و صادرات به يك موضوع خلاصه نمي‌شود. مشكلات پيش رو در فضاي كسب و كار آنقدر زياد است كه فعالان اقتصادي را دچار چالش كرده است. در اين راستا برخي از فعالان اقتصادي به نقش تشكل‌ها در راستاي توسعه صادرات اشاره دارند، فعالان اقتصادي بر اين باورند كه نقش عمده در توسعه صادرات برعهده تشكل‌هاي مردم نهاد است اما در اين شرايط زماني و باتوجه به گسترش مشكلات در حوزه كسب و كار تشكل‌ها ايفاي نقش خود را در بخش‌هاي اقتصادي فراموش كرده‌اند. در اين زمينه رييس كميسيون فضاي كسب و كار شيراز معتقد است:«تشكل‌ها نه تنها اقدامات پژوهشي در راستاي رفع معضلات بخش اقتصاد انجام نمي‌دهند بلكه وظايف خود را نيز در راستاي تسهيل مشكلات اعضاي خود فراموش كرده‌اند. از سوي ديگر در دوران برجام هيچ يك از تشكل‌ها در راستاي افزايش صادرات، حفظ و توسعه بازارهاي منطقه‌يي و جهاني نقش موثري ايفا نكرده‌اند.»

 

 وظيفه اصلي تشكل‌ها شناسايي بازارهاي هدف

رييس كميسيون فضاي كسب و كار شيراز درباره اقدامات اساسي تشكل‌ها در راستاي توسعه صادرات به «تعادل» گفت: در راستاي توسعه بخش صادرات اصل كار بر عهده تشكل‌هاست. به واقع، در گذشته تشكل‌ها به عنوان نهادي مردمي توسعه بخش صادرات را برعهده داشتند و اصل كار نيز برعهده اين نهادها بود. يلدا راهدار در ادامه توضيح داد: وظيفه اصلي تشكل‌ها شناسايي بازارهاي هدف براي ذي‌نفعان(توليدكنندگان) انجام رايزني‌ها كه بايد در سطح كلان نسبت به آن برنامه‌ريزي شود. از سوي ديگر تسهيل ارتباط ميان توليدكنندگان داخلي و بازارهاي منطقه‌يي و جهاني از جمله وظايف اصلي و كليدي تشكل‌ها محسوب مي‌شود، در واقع اين موارد از جمله موضوعاتي به شمار مي‌رود كه هم برعهده تشكل‌ها و هم برعهده رايزن‌هاي بازرگاني است. رييس كميسيون فضاي كسب و كار شيراز در پاسخ به اين پرسش كه آيا تشكل‌ها به جايگاه بازاريابي كالاهاي توليد شده، رسيده‌اند يا خير اظهار كرد: متاسفانه تشكل‌ها هنوز به جايگاه و بلوغ بازاريابي بين‌المللي نرسيده‌اند، ‌يكي از دلايل عدم دستيابي به اين جايگاه مشكلات گسترده در فضاي كسب و كار است. به عبارت ديگر عموما تشكل‌ها درگير مسائل داخلي كشور هستند و اين مشكلات داخلي در بخش فضاي كسب و كار اجازه برنامه‌ريزي و اخذ بازارهاي هدف صادراتي را به نمايندگان تشكلي نداده است. همين موضوع(مشكلات ساختاري و ريشه‌يي در فضاي كسب و كار) هم باعث شده تا نمايندگان تشكل‌ها برنامه‌يي براي راه يابي به بازارهاي خارجي نداشته باشند. راهدار در پاسخ به اين پرسش كه نقش تشكل‌ها را در دوران پسابرجام چطور ارزيابي مي‌كنيد، گفت: در دوران برجام هيچ يك از تشكل‌ها در راستاي افزايش صادرات، حفظ و توسعه بازارهاي منطقه‌يي و جهاني نقش موثري ايفا نكرده‌اند.

 

 راه‌اندازي مركز تسهيل صادرات و ارتباطات تجاري

از سوي ديگر رييس كميسيون بازرگاني اتاق شيراز با اشاره به نقش تشكل‌ها در راستاي توسعه بخش صادرات گفت: برخي از معضلات صادراتي از طريق دولت قابل‌پيگيري نيستند و بخش خصوصي بايد به دنبال رفع آنها باشد. خسرو فروغان با اشاره به اتاق ايران به عنوان مشاور 3 قوه، انتقال معضلات بخش بازرگاني را بايد در بخش‌هاي دولتي ياد آور شود، اظهار كرد: با توجه به عدم امكانات و مشكلات دولت و دارا بودن پتانسيل‌هاي استان فارس تلاش بخش‌خصوصي در زمينه رفع معضلات ضروري است. با توجه به جذب اتاق ايران در ورود هيات‌هاي تجاري به تهران و توقف در همان نقطه، اطلاع‌رساني براي استفاده از توانمندي‌هاي شهرستان‌ها اهميت زيادي دارد. فروغان بابيان اينكه رسالت اتاق ايران جامعيت بخشيدن به اتاق‌هاي استاني است، گفت: اعضاي كميسيون‌هاي شهرستان‌ها هم در اتاق ايران داراي عضو هستند و مطالبات خود را پيگيري مي‌كنند. اتاق ايران هم بايد با جمع‌آوري نقطه نظرات مسائل مهم و زيرساختي را به دولت منعكس كند. همچنين ارتباط مضاعف با كميسيون‌هاي استان‌هاي ديگر، همچنين كميسيون‌هاي اتاق ايران عاملي موثر در رفع معضلات صادراتي است كه اميدواريم تشكل‌ها نيز در راستاي برطرف شدن مشكلات ارتباطشان را با اتاق حفظ كنند.

رييس كميسيون بازرگاني شيراز از راه‌اندازي مركز تسهيل صادرات و ارتباطات تجاري خبر داد و گفت: اين مركز را با توجه به قدرت مالي اندك بسياري از توليدكنندگان و صادركنندگان، در جهت شناسايي فعالان اقتصادي در راستاي نياز بازار كار راه‌اندازي مي‌كنيم. فروغان برنامه‌ريزي، شناسايي بازار هدف و پيگيري معضلات مجموعه فعالان اقتصادي را ازجمله اهداف مركز تسهيل صادرات و ارتباطات تجاري بيان كردند.

 تاكيد بر اهميت تبليغات و بازاريابي بومي

در ادامه رييس كميسيون توسعه صادرات اتاق ايران بابيان اينكه مطالب و مطالبات بيان‌شده در كميسيون‌ها توسط نمايندگان در اتاق ايران بيان مي‌شود، افزود: مباحث به‌صورت ملي و كشوري توسط كارشناسان پيگيري مي‌شوند و مراتب به حاكميت جهت پيگيري منتقل مي‌شود.

سيد رضي حاجي آقاميري با اشاره به راه برون‌رفت از بحران توليد اظهار كرد: راه برون‌رفت از بحران توليد تشكيل هلدينگ براي واحدهاي توليدي، بسته‌بندي و توزيع است و لازمه‌ اين امر ارتباطات و نظم قوي ميان كارشناسان تشكلي است. وي با اشاره به اينكه نداشتن تخصص و دانش بزرگ‌ترين ضربه را به اقتصاد و تجارت ما وارد كرده بر اهميت تبليغات و بازاريابي بومي تاكيد كرد.

تعداد بازدید : 1116
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما