ehdasrd

«دي 8» به‌دنبال تقويت اتاق شهرستان‌ها

«دي 8» به‌دنبال تقويت اتاق شهرستان‌ها

«دي 8» به‌دنبال تقويت اتاق شهرستان‌ها

فعالان عرصه بين‌المللي از عملكرد اتاق بازرگاني ايران در زمينه پيگيري امور ناراضي هستند و اين كارشناسان براين باورند كه علاوه‌بر اتاق بازرگاني ايران اتاق‌هاي بازرگاني شهرستان‌ها نيز از عملكرد و استراتژي قابل قبولي در عرصه تجارت بين‌الملل برنامه كافي را در دست ندارند.

در اين راستا، سيدعلي موسوي، دبيركل ايراني دي ۸ از هدف‌گذاري تجاري ۵۰۰ميليارد دلاري اين سازمان در عرصه تجارت خبر داد و گفت: هدف اين اجلاس فعال كردن اتاق‌هاي بازرگاني شهرستان‌ها و استان‌هاست تا ما را در تقويت اين تجارت كمك كند.

دبيركل ايراني دي ۸ در حاشيه نخستين نشست بخش خصوصي و اتاق‌هاي بازرگاني دي ۸، اين سازمان را يك سازمان بين‌الدولي عنوان كرد و افزود: اين سازمان منطقه‌يي نيست و از سه قاره و كشورهايي با ظرفيت‌هاي بالاي اقتصادي در آن حضور دارند و عملكرد اين سازمان اقتصادي است.

سيدعلي موسوي درباره علت تشكيل اين سازمان گفت: مرحوم اربكان (نخست‌وزير سابق تركيه) از سازمان كنفرانس اسلامي (oic) نااميد شده بود، چون اين سازمان در اهداف اوليه خود كه حمايت از مردم فلسطين و مبارزه با رژيم‌صهيونيستي بود، جاماند. به اين خاطر اربكان، آقاي هاشمي و شيخ حسنيه و ماهاتير محمد و ديگر سران كشورهاي اسلامي عضو در سال ۹۷، اين سازمان را در استانبول راه‌اندازي كردند تا يك سازمان چابك‌تر تشكيل شود.

وي در ادامه بيان كرد: در آن زمان متاسفانه در تركيه عليه اربكان كودتا مي‌شود و سازمان چند سالي فعال نبود، اما در زمان اجلاس سران در ايران و در زمان دولت خاتمي اين اجلاس مطابق با اجلاس مالزي و اندونزي اين سازمان جان تازه‌يي گرفت و فعال شد.

وي با اشاره به موافقت‌هاي مختلفي كه در زمينه‌هاي گمرك، ويزا و تعرفه ترجيحي در اين سازمان به امضا رسيده است، هدف اصلي سازمان را تسهيل و ارتقاي تجارت درون منطقه‌يي عنوان كرد و افزود: در منشور سازمان، 20زمينه براي فعاليت‌‌‌هاي مختلف پيش‌بيني شده است، اما كشورها ديدند كار در اين زمينه‌ها سخت است و فعاليت را در پنج زمينه محدود كردند و در حال حاضر كشورهاي عضو سازمان در زمينه توليد و اينتراتريد، كشاورزي، صنعت حمل‌ونقل، انرژي و توريسم فعاليت مي‌كنند و البته همه اين زمينه‌ها با محوريت تجارت بين كشورهاست.

به‌واقع؛ در بحث كشاورزي و حمل ونقل دنبال اين هستيم كه تجارت رونق بخشيده شود و در يك جمله هدف ارتقاي تجارت است.

 

 از عملكرد بخش خصوصي راضي نيستيم

دبيركل سازمان دي ۸ با اعلام اين مطلب كه از عملكرد بخش خصوصي راضي نيست، گفت: ما معتقديم پتانسيل زيادي وجود دارد، اما همكاري جدي صورت نگرفته است. البته اتاقي با عنوان اتاق دي ۸ در اتاق ايران وجود دارد ولي فعال نيست.

موسوي با اشاره به حضور روساي اتاق‌هاي شهرهاي آذربايجان‌شرقي و غربي، اصفهان، كرمانشاه، فارس در نخستين نشست اتاق‌هاي بازرگاني دي ۸ گفت: در اجلاس ازمير (يكي از شهرهاي تركيه) شاهد بوديم كشورها بيشتر دنبال فعال كردن اتاق‌هاي بازرگاني در سطح استان‌ها هستند.

در واقع اگر اتاق‌هاي‌ ملي به صورت جدي شروع به فعاليت كنند، كفايت نمي‌كند و بايد اتاق‌هاي شهرستان‌ها فعال باشند.

وي با اشاره به راه‌اندازي تجارت درون منطقه‌يي گفت: ما بايد ظرف 10سال تجارت درون منطقه‌يي را به ۵۰۰ ميليارد دلار برسانيم و اين هدف بزرگي است كه احتياج دارد در سطح شهرها اتاق‌ها فعال شوند، همديگر را بشناسند، با ظرفيت يكديگر آشنا بشوند، تا اين وعده محقق شود.

 

 عضو جديد در سازمان دي ۸ را نمي‌پذيريم

وي درباره ثابت ماندن اعضاي سازمان دي ۸ گفت: هدف اين نبوده است كه مثل سازمان كنفرانس اسلامي يك سازمان بزرگ تشكيل شود. اين گروه با دقت انتخاب شده است وما كشورهاي غير اسلامي را هم راه نمي‌دهيم. اگر همه جمع شوند كه شبيه كنفرانس اسلامي مي‌شود. حتي چند كشور هم درخواست ورود داشتند، اما اعضا استقبال نكردند و فعلا عضو جديد نمي‌پذيريم. البته در به روي همه باز است وكشورها مي‌توانند به عنوان ميهمان وناظر در اجلاس شركت كنند و تبادل نظر داشته باشند. موسوي از برگزاري اجلاس سران دي ۸ در تركيه در سال آينده خبر داد و اظهار كرد: با تشكيل اين اجلاس روح جديدي در اين سازمان دميده شود.

وي معتقد است: وقتي سران اجلاس دي ۸ دور هم جمع مي‌شوند، اراده سياسي را نشان مي‌دهند وتصميم‌هاي خوبي گرفته مي‌شود كه اين تصميم‌ها براي ادامه همكاري مهم است. اين تصميم‌هاست كه در كشورها جريان پيدا مي‌كنند و در حوزه وزارتي و سياسي كشورها ديده مي‌شود.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 809
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما