ehdasrd

امضاي 5 سند همكاري مشترك تهران-پاريس

امضاي 5 سند همكاري مشترك تهران-پاريس

امضاي 5 سند همكاري مشترك تهران-پاريس

اتاق بازرگاني ايران براي سومين سال متوالي، ميزبان هيات بلندپايه اقتصادي-تجاري كشور فرانسه بود. باوجود اينكه در سايه تحريم‌هاي هسته‌يي در سال‌هاي گذشته، روابط اقتصادي ايران و فرانسه كمرنگ شده بود اما با اين حال اين دو كشور شركاي قديمي هستند كه پس از اجراي برجام، همكاري‌هاي اقتصادي را افزايش دادند، به‌طوري كه در 10ماهه امسال، 799ميليون دلار واردات از فرانسه به ايران انجام شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزايش 26درصدي داشته است. البته در يك سال گذشته، قراردادهاي مهم خودرويي و خريد هواپيما نيز با اين كشور به امضا رسيده و در همين راستا، با سفر وزير خارجه و هيات تجاري فرانسه به ايران، 5سند همكاري اقتصادي نيز ميان ايران و فرانسه به امضا رسيد. طبق اين سندها، از اين پس همكاري در زمينه توسعه فرودگاه مشهد، ساخت كارخانه بايواتانول كرمانشاه، همكاري در زمينه شيلات با هدف توليد خاويار و انتقال تكنولوژي براي پرورش ماهيان خاوياري بين فعالان اقتصادي دو كشور آغاز مي‌شود. همچنين يك سند همكاري بين يك شركت بخش خصوصي از البرز و يك شركت فرانسوي در زمينه برگزاري دوره‌هاي آموزشي هوايي و تربيت خلبان براي ايران و كشورهاي منطقه به امضا رسيد. در همين حال، روز گذشته وزراي خارجه ايران و فرانسه به همراه مقام‌هاي سياسي و اقتصادي دولت فرانسه و هياتي 100نفره از تجار و بازرگانان فرانسوي و نمايندگان شركت‌هاي بزرگي چون ايرباس و توتال، در اتاق بازرگاني ايران حاضر شدند تا درخصوص آينده تجاري دو كشور مهم اروپا و آسيا مذاكره و چانه‌زني كنند.

 

 احتياط بي‌مورد بانك‌هاي بزرگ اروپايي

 در اين همايش، محمدجواد ظريف وزير امور خارجه ايران، با فرصت‌ساز دانستن برجام براي همه كشورها ازجمله ايران و فرانسه، گفت: فعالان اقتصادي فرانسوي، به اهميت اين موضوع واقف بوده و در اين مسير گام برداشته‌اند. پس از توافق برجام، شركت‌ها و كشورهاي زيادي علاقه‌مندي خود را براي فعاليت در بازار ايران نشان داده كه مطمئن هستم همكاري ايران و فرانسه، داراي منافع عديده‌يي براي دو طرف خواهد بود. اين فرصت‌ها بايد در جهت انتفاع همه مورد بهره‌برداري قرار گيرد. گرچه احتياط‌هاي بي‌مورد برخي بانك‌هاي بزرگ اروپايي، سبب محدود شدن بهره‌وري حداكثري شده، اما اطمينان دارم با تلاش و اطمينان بخشي دولت فرانسه به‌عنوان طرف مهم 1+5 و ورود بانك‌هاي بزرگ و معتبر به اين روند، توسعه بيش از پيش همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي دو كشور را شاهد خواهيم بود.

 

 افزايش 3 برابري حجم مبادلات

وزير امور خارجه ايران با اشاره به سفر رييس‌جمهور به فرانسه در سال گذشته گفت: براي ارتقاي روابط دوجانبه به‌ويژه در توسعه مناسبات اقتصادي، اراده سياسي در دو طرف وجود دارد، چنانچه ميزان مبادلات تجاري دو كشور در 11ماهه سال 2016 به بيش از يك‌ميليارد و 700ميليون يورو رسيده كه نسبت به سال گذشته 3برابر رشد را نشان مي‌دهد. با وجود اين، حجم مبادلات متناسب با ظرفيت‌هاي موجود نيست. طبق گفته ظريف، شرايط جديد پسابرجام، فرصت‌ها و ظرفيت‌هاي جديد را براي هر دو كشور فراهم كرده تا روابط اقتصادي دوجانبه را در فضايي آرام و مناسب‌تر گسترش دهند. وزير امور خارجه ادامه داد: خوشبختانه در سايه امنيت موجود در كشور، اين امكان براي فعالان اقتصادي ايران و فرانسه به وجود آمده تا بيش از پيش همكاري‌ها را رونق بخشند. طبيعي است كه وزارتخانه‌هاي امور خارجه‌ دو كشور در اين زمينه بسترهاي سياسي و اقتصادي لازم را فراهم مي‌كنند و كار اصلي برعهده كارآفرينان، تجار و بازرگانان و صنعتگران و مسوولان محترم بنگاه‌هاي اقتصادي است تا از اين فرصت‌ها به نحو احسن استفاده كنند. وي افزود: در عرصه پررقابت اقتصاد جهاني، روند همگرايي و همكاري‌هاي اقتصادي با كشورها، با چالش‌هاي ناشي از تحولات سياسي در ايالات‌متحده و اتحاديه اروپا مواجه شده است اما جمهوري اسلامي ايران به‌عنوان يك همكار و شريك قابل اتكا و باثبات، آماده همكاري‌هاي اقتصادي درازمدت و پايدار و مبتني بر منافع مشترك با كشورهاي اروپايي است. قطعا در اين مسير، كنشگران اقتصادي در بخش خصوصي، جايگاه ويژه‌يي دارند كه مورد حمايت جمهوري اسلامي ايران است.  

 

 «امنيت»؛ مهم‌ترين مزيت بازار ايران

ظريف در ادامه به مزيت‌هاي فراوان ايران براي همكاري اقتصادي اشاره كرد و گفت: مهم‌ترين مزيت بازار ايران، امنيت بي‌نظير ناشي از حضور و مشاركت مردم در صحنه سياسي، اقتصادي و فناوري كشور است كه نه تنها امنيت ايران را در محيطي ناامن تضمين كرده و تلاش‌هاي افراطيون براي تهديد امنيت ايران را ناكام گذاشته، بلكه پويايي علمي و اقتصادي ايران را در برابر هرگونه فشار احتمالي خارجي تضيمن كرده است. ظريف ادامه داد: در گذشته نزديك، تورم بالاي 42درصد همراه با رشد منفي 6.9درصدي به‌گونه‌يي مديريت شد كه در مدت كوتاهي به تورم تك‌رقمي كمتر از 9درصد و رشد اقتصادي 7.4درصدي‌ كه نويدبخش چشم‌اندازي بسيار روشن براي اقتصاد ايران است، رسيده‌ايم. بخش قابل‌توجهي از اين دستاوردها در دوران تحريم‌هاي ظالمانه صورت گرفته كه مويد سياست‌هاي صحيح اقتصادي دولت ايران است. وزير امور خارجه ايران در اين همايش گفت: در چارچوب برنامه ششم توسعه اقتصادي جمهوري اسلامي ايران، حوزه‌هاي نفت و گاز و پتروشيمي، حمل‌ونقل و ترانزيت، علم و فناوري و صنعت دانش‌بنيان، صنايع معدني، توسعه منابع آب و... در اولويت هستند. اين خود ظرفيت مناسبي براي توسعه همكاري اقتصادي ايران و شركايش ايجاد مي‌كند. ظريف تاكيد كرد: وزارت امور خارجه ايران، به‌عنوان رييس كميسيون مشترك اقتصادي به گسترش مشاركت بخش‌خصوصي با محوريت اتاق بازرگاني در تعاملات اقتصادي اهميت ويژه‌يي مي‌دهد. توصيه مي‌كنم در كنار پروژه‌هاي بزرگ، به پروژه‌هاي كوچك و متوسط، توجه خاصي داشته باشيم.

 

 افزايش 200 درصدي همكاري‌ها

در همين حال، ژان مارك آيرو، وزير خارجه فرانسه برگزاري كميسيون مشترك ايران و فرانسه پس از 17 سال را قدمي بزرگ در جهت توسعه همكاري‌هاي اقتصادي بين دو كشور توصيف كرد و گفت: در 28 ژانويه سال قبل، هم‌زمان با سفر رييس‌جمهور ايران به فرانسه، موضوع برگزاري كميسيون مشترك هدف‌گذاري شد و از يك سال پيش تاكنون هماهنگي‌هاي لازم براي محقق شدن آن بين دو كشور انجام ‌شده است. ژان مارك آيرو، احترام به توافق وين را از الزامات تمام طرف‌هاي امضاكننده برجام عنوان و اضافه كرد: فرانسه بر همكاري بلندمدت با ايران در انجام پروژه‌هاي زيرساختي ريلي، بندري، هوايي و انرژي‌هاي تجديد‌پذير برنامه‌ريزي كرده است. وزير خارجه فرانسه، رتبه ايران در جهان از نظر سطح دانش‌آموختگان عالي را ارزشمند توصيف كرد و گفت: توسعه روابط اقتصادي دو كشور به تربيت جوانان بستگي دارد و شركت‌هاي فرانسوي براي آموزش در زمينه‌هاي كشاورزي نوين، مديريت زيرساخت، حمل‌ونقل و آموزش عالي آماده همكاري هستند. مارك آيرو، يكي از ضعف‌هاي همكاري بين دو كشور را عدم به‌كارگيري منابع انساني خاطرنشان كرد و افزود: طي چند ماه اخير 17 سند همكاري دانشگاهي با ايران به امضا رسيده كه در كيفيت آينده همكاري‌هاي اقتصادي دو كشور بسيار تاثيرگذار است. وي از حمايت‌هاي مالي و برقراري بيمه‌هاي صادراتي به ايران خبر داد و افزود: وزير كشاورزي و مدير انجمن كارفرمايان فرانسه طي سال 2015 به ايران سفر كردند و دفتر بيزنس فرانس Business France در تهران افتتاح شده كه در اين زمينه همكاري اتاق ايران بسيار حائز اهميت

 است. وزير خارجه فرانسه، از افزايش 200 درصدي همكاري‌هاي اقتصادي بين دو كشور طي يك سال اخير خبر داد و افزود: شركت‌هاي مهم خودروساز فرانسوي با ايران خودرو و سايپا مذاكرات مهمي را به سرانجام رسانده‌اند كه به قرارداد هم منتهي شده است. مارك آيرو برداشته شدن تحريم‌ها با امضاي برجام را زمينه‌ساز توسعه روابط با ايران عنوان كرد و گفت: شركت‌هاي نفتي فرانسوي خريد نفت خام از ايران را آغاز كردند؛ همچنين از 100 هواپيماي خريداري شده توسط ايران، نخستين آنها اخيرا تحويل داده شد و اميدواريم بقيه قراردادها نيز با همين سرعت اجرايي شوند. وي اضافه كرد: فرانسه با دانش بالا در زمينه توسعه انرژي‌هاي پاك و بهينه‌سازي مصرف نيرو آماده همكاري و ارائه خدمات فني، مهندسي، مشاوره‌يي و اجرايي كردن پروژه‌هاست و در پروژه‌هاي حمل‌ونقل ريلي و توسعه بندرها با ايران همكاري مشترك خواهيم داشت كه مهم‌ترين آن توسعه فرودگاه مشهد است كه قرارداد آن امروز به امضا مي‌رسد. وزير خارجه فرانسه حضور شركت‌هاي برتر فرانسوي در زمينه‌هاي، سلامت، محيط‌زيست، صنعتي و فناوري اطلاعات، در اتاق ايران را نشان‌دهنده عزم اين كشور براي توسعه همكاري‌ها دانست و افزود: براي عادي‌سازي روابط بانكي، كارهاي بسياري در حال انجام است و در اين ميان ايران نيز بايد براي تسهيل همكاري و فراهم كردن بسترهاي لازم گام بردارد.

 

 اعتماد جدي فرانسوي‌ها به ايران

وزير خارجه فرانسه ارائه گارانتي صادرات به ايران از طريق بانك‌هاي فرانسوي را نشانه اعتماد اين كشور در روابط اقتصادي بين ايران و فرانسه دانست و گفت: به دنبال ايجاد راه‌هاي متفاوتي براي روابط بانكي با ايران هستيم. همچنين دسترسي به بازار ايران پيچيدگي‌هاي خاصي دارد و تصميمات بايد شتاب بيشتري بگيرند تا احتياج بخش‌هاي اقتصادي را تامين كنند. ژان مارك آيرو، با تاكيد بر اينكه امنيت همكاري اقتصادي را روابط بانكي ايجاد مي‌كند، افزود: بايد قفل‌هاي متعدد برداشته شود تا همسو با منافع برد-برد اقتصادي مشترك، كار و سرمايه ايجاد كنيم. در اين راستا تسهيل اخذ سريع‌تر رواديد براي ايرانيان در دستور كار قرار گرفته است. وزير خارجه فرانسه، امنيت براي ايران، منطقه و همكاري براي مبارزه با تروريسم را مهم ارزيابي كرد و افزود: تاكنون كارهاي بسياري انجام‌ شده ولي راهي طولاني در پيش است. كساني كه به راه‌حل‌هاي سياسي و نتايج بلندمدت آن شك دارند، برجام به عنوان يك نمونه براي كار درازمدت را مدنظر قرار دهند.

 

 همكاري مشترك و آموزش، هدف فرانسوي‌ها

از سوي ديگر تيبو دوسيلگي، رييس انجمن كارفرمايان فرانسه سفر هيات اقتصادي فرانسه به تهران را همزمان با گذشت يك سال از سفر رييس‌جمهور ايران و ديدار او از كارفرمايان فرانسه (MEDEF) دانست و گفت: شركت‌هاي فرانسوي فقط به دنبال حضور در بازار داخلي ايران نيستند، اكثر شركت‌هاي فرانسوي در رابطه با ايران، همكاري مشترك براي كار منطقه‌يي و آموزش از طريق ايران را هدف‌گذاري كرده‌اند كه فعاليت اتاق ايران، براي نزديك‌تر شدن بخش‌هاي خصوصي دو كشور حائز اهميت است. رييس انجمن كارفرمايان فرانسه، تفاهمنامه‌هاي همكاري بين دو كشور  را نقطه عطفي براي تقويت مناسبات اقتصادي پس از برجام خاطرنشان كرد و افزود: با رفع مشكلات ناشي از تحريم‌هاي بين‌المللي، فرصت همكاري با ايران در زمينه همكاري‌هاي صنعتي فراهم شد و در آينده اين همكاري‌ها روز به روز افزايش خواهد داشت.

 

 مذاكرات اقتصادي از اكتشاف تا عمليات

در همين حال، رييس اتاق ايران نيز با اشاره به سابقه روابط ايران و فرانسه گفت: شركت‌هاي فرانسوي زيادي در حوزه‌هاي مختلف به كشورمان سفر و با همتايان ايراني‌شان مذاكره داشته‌اند كه اين سفرها به‌تدريج در حال خارج شدن از حالت اكتشافي و بررسي فرصت‌ها بوده و به سوي عملياتي‌تر شدن پيش مي‌روند. غلامحسين شافعي به موانع موجود در مبادلات اقتصادي دو كشور اشاره كرد و گفت: در حال حاضر، لزوم حل مشكلات نقل‌وانتقال بانكي به عنوان مهم‌ترين عامل توسعه روابط تجاري في‌مابين مورد تاكيد است. ارتقاي همكاري‌هاي بانكي و رفع مشكلات موجود مالي و بانكي بين دو كشور، شرط اساسي و ضروري توسعه روابط اقتصادي و تجاري دو كشور است كه لازم است در دستور كار دولت‌هاي هر دو كشور قرار گيرد.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 772
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما