ehdasrd

اوج گیری تازه نفت

اوج گیری تازه نفت

اوج گیری تازه نفت


بر اساس آمارهایی که اوپک از آنها برای رصد میزان عرضه نفت اعضای خود استفاده می‌کند، این سازمان در ماه ژانویه تبعیتی بیش از 90 درصدی از توافق کاهش تولید داشته و این نشان می‌دهد که اجرای توافق کاهش تولید آغازی پرقدرت را تجربه کرده است.
سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) قصد دارد تولید روزانه نفت خود را در شش ماهه نخست سال 2017 میلادی به میزان 2/1 میلیون بشکه کاهش دهد. روسیه و 10 کشور تولید‌کننده نفت غیر‌عضو اوپک نیز توافق کرده‌اند که روزانه حدود 600 هزار بشکه از تولید خود بکاهند.
بر اساس میانگین برآوردهای شش منبع ثانویه‌ای که اوپک از آمارهای آنها برای رصد میزان تولید خود از آنها استفاده می‌کند، عرضه نفت 11 کشور عضو اوپک در ماه ژانویه به 921/29 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
این رقم به معنای تبعیت 92 درصدی از توافق کاهش تولید است که بیش از رقم مورد انتظار تحلیلگران است.
آژانس بین‌المللی انرژی، یکی از شش منبع مورد استفاده در ارزیابی‌های اوپک اعلام کرده که کاهش‌ها در ماه ژانویه برابر با تبعیت 90 درصدی اعضای اوپک از توافق کاهش تولید بوده که بسیار بالاتر از تبعیت اولیه 60 درصدی اعضای این سازمان از توافق کاهش تولید سال 2009 بوده است.
در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: «ظاهرا برخی تولید‌کنندگان به ویژه عربستان تولید خود را بیش از رقم تعهد شده کاهش داده‌اند».
با این وجود، دو منبع آگاه در اوپک، با اشاره به محاسبات اوپک بر مبنای آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی گفتند، 11 تولید‌کننده غیر‌عضو اوپک تولید خود را چندان کاهش نداده‌اند و تنها 40 درصد از تعهدات کاهش تولید خود را در ماه ژانویه عملی کرده‌اند.
یک منبع در اوپک در این باره گفت، میزان تبعیت تا به اینجای کار «دلگرم‌کننده است».
یک منبع دیگر گفت: «این بالاترین رقم در تاریخ اوپک است».
تبعیت پایین غیر‌اوپکی‌ها از کاهش تولید تا به امروز تا حدی ناشی از کاهش مرحله به مرحله تولید روسیه بوده که بزرگ‌ترین تولید‌کننده غیر‌عضوی است که در این توافق با اوپک همکاری می‌کند.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات روز جمعه با یک دلار و هفت سنت، معادل 9/1 درصد افزایش به 56 دلار و 70 سنت رسید. قیمت نفت برنت نیز تا رقم 56 دلار و 88 سنت بالا رفت.
قیمت نفت‌خام آمریکا نیز در پایان معاملات روز جمعه با 86 سنت، معادل 6/1 درصد افزایش به 53 دلار و 86 سنت رسید.
قیمت نفت ایران در مرز ۵۳ دلار
همچنین در معاملات منتهی به سوم فوریه ۲۰۱۷ میلادی، قیمت سبد نفتی اوپک با ۶۷ سنت افزایش در محدوده ۵۳ دلار و ۱۸ سنت معامله شده است.
علاوه بر این، قیمت هر بشکه نفت شاخص دوبی با ۴۲ سنت افزایش در محدوده ۵۴ دلار و ۲۲ سنت و قیمت هر بشکه شاخص نفت‌خام عمان با ۶۱ سنت افزایش در محدوده ۵۴ دلار و ۶۲ سنت در بازارهای جهانی داد‌و‌ستد شده است.
در ادامه افزایش بهای طلای سیاه در بازار، قیمت هر بشکه نفت‌خام سبک و سنگین صادراتی ایران هم در معاملات منتهی به سوم فوریه ۲۰۱۷ با افزایشی همراه شده‌ به طوری که قیمت هر بشکه نفت‌خام سبک صادراتی ایران با ۴۰ سنت افزایش در محدوده ۵۳ دلار و یک سنت در بازارهای آسیایی و اروپایی به فروش رسیده است.
قیمت هر بشکه نفت‌خام سنگین صادراتی ایران هم که این روزها با افزایش تقاضا در بازار روبه‌رو شده، با ۷۷ سنت افزایش در محدوده بشکه‌ای ۵۲ دلار و ۷۰ سنت در بازار خرید و فروش شده است.این در حالی است که از ابتدای سال‌جاری تاکنون متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت‌خام سبک صادراتی ایران ۵۲ دلار و ۴۷ سنت و متوسط بهای هر بشکه نفت‌خام سنگین صادراتی ایران ۵۲ دلار و هفت سنت در بازار به فروش رسیده است.
با این وجود یک افزایش هفتگی دیگر در تعداد سکوهای حفاری نفت آمریکا موجب شد تا رشد قیمت‌ها در بعد از ظهر جمعه مهار شود. بر‌اساس گزارش موسسه بیکر‌هاگز، شرکت‌های حفاری آمریکا در هفته منتهی به 10 فوریه با افزودن هشت سکوی دیگر تعداد کل سکوهای فعال خود را به 591 سکو رساندند که بیشترین تعداد از اکتبر 2015 تاکنون بوده است.

منبع:جهان صنعت
 

تعداد بازدید : 669
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما