ehdasrd

جذب 8.5 ميليارد دلار سرمايه خارجي

جذب 8.5 ميليارد دلار سرمايه خارجي

جذب 8.5 ميليارد دلار سرمايه خارجي

وزير صنعت گفت: در دوره خدمت دولت يازدهم بالغ بر 8.5 ميليارد دلار سرمايه خارجي تنها در بخش صنعت و معدن كشور جذب شده است.

محمدرضا نعمت‌زاده روز سه‌شنبه در ديدار با محمدابراهيم طاهريان‌فرد، سفير ايران در تركيه و كاركنان بخش اقتصادي سفارت در آنكارا افزود: اين ميزان سرمايه‌گذاري براي اجراي 170 پروژه صنعتي و معدني جذب شده و تاكنون 80 مورد از اين طرح‌هاي سرمايه‌گذاري راه‌اندازي شده است. وي با اشاره به سرعت گرفتن جذب سرمايه‌هاي خارجي پس از اجراي برجام و در يك‌سال گذشته بيان كرد: بالغ بر 5.5 ميليارد دلار از اين ميزان سرمايه خارجي در يك‌سال اخير و پس از برجام جذب شده است.

وي تركيه، كشورهاي اروپايي و كشورهاي سي.‌اي.اس و حتي كشورهاي عربي را ازجمله سرمايه‌گذاران در بخش صنعتي كشور عنوان كرد و ادامه داد: روند سرمايه‌گذاري خارجي با تثبيت اقتصادي كشور و روشن‌تر شدن افق‌هاي اقتصاد ايران سرعت گرفته است. وي در ادامه با اشاره به ورود به بازار نخستين محصولات خودرو پژو از اسفند امسال كه با سرمايه‌گذاري جديد شركت فرانسوي در حال توليد است، اظهار كرد: جذب سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي چند سال متوقف بود و ما به دنبال توجيه طرف‌هاي خارجي براي سرمايه‌گذاري در ايران هستيم. وي با تاكيد بر ضرورت تبليغ و اطلاع‌رساني ظرفيت‌هاي سرمايه‌گذاري در بخش صنعت و معدن ايران در خارج از كشور گفت: سرمايه‌گذاران خارجي به علت وقفه در معرفي و تبليغات منفي با ظرفيت‌هاي كشور ما چندان آشنا نيستند.

وي خواستار تكميل و توسعه ظرفيت‌ها و زيرساخت‌هاي توسعه تجارت و سرمايه‌گذاري خارجي در ايران شد و گفت: توسعه و تسهيل امور گمركي، حمل و نقل و تثبيت و تك‌نرخي كردن ارز ازجمله راهكارهاي لازم در اين زمينه است.

به گزارش ايرنا، محمدرضا نعمت‌زاده وزير صنعت، معدن و تجارت براي گفت‌وگو پيرامون توسعه مناسبات اقتصادي و تجاري ايران و تركيه ظهر روز سه‌شنبه در راس هياتي وارد آنكارا شد.

وي در فرودگاه آنكارا مورد استقبال محمدابراهيم طاهريان‌فرد سفير جمهوري اسلامي ايران در تركيه و مقامات وزارت اقتصاد تركيه قرار گرفت. نعمت‌زاده قرار است با «نهاد زيبكچي» وزير اقتصاد و رييس طرف ترك كميسيون مشترك همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري ايران و تركيه ديدار و درخصوص استانداردهايي كه تركيه براي برخي كالاهاي ايراني در صادرات به اين كشور اعمال مي‌كند و همچنين درخصوص توسعه فهرست كالاهاي مشمول موافقتنامه تجارت ترجيحي بين ايران و تركيه گفت‌وگو كند. هم‌اكنون ايران براي 125 قلم كالاي صادراتي تركيه به ايران تخفيف تعرفه‌يي قائل شده و تركيه نيز براي 140قلم كالاي صادراتي ايران به تركيه تخفيف تعرفه‌يي قائل شده است. در دوره اخير مذاكراتي بين دو طرف درخصوص افزايش حدود 40 قلم از هر طرف به اين فهرست صورت گرفته است. انتظار مي‌رود در گفت‌وگوهاي نعمت‌زاده با زيبكچي در اين راستا تصميم‌گيري شود.

در راستاي روابط اقتصادي ايران و تركيه روز گذشته سخنگوي شركت ملي گاز در اظهارنظري جداگانه تاكيد كرد: هيچ مشكلي در صادرات گاز ايران به تركيه وجود ندارد به‌گونه‌يي كه از هفته گذشته تاكنون، به‌طور ميانگين روزانه 27ميليون مترمكعب گاز به اين كشور صادر شده است.

مجيد بوجارزاده در گفت‌وگو با ايرنا درباره وضعيت صادرات گاز به تركيه، افزود: ديروز نيز نزديك به 27ميليون مترمعكب گاز به اين كشور صادر شد.

وي اضافه كرد: با وجود قطع صادرات «تركمن‌گاز» به ايران، صادرات گاز كشور به تركيه بدون هيچ مشكلي ادامه داشته است.

سخنگوي شركت ملي گاز همچنين از آمادگي ايران براي صادرات گاز به عراق خبر داد و بيان داشت: آماده صادرات گاز به بغداد هستيم و به محض اعلام آمادگي طرف مقابل، صادرات گاز به اين كشور نيز آغاز مي‌شود.

به گزارش ايرنا، ايران و تركيه در سال 1996 ميلادي در جريان سفر نجم‌الدين اربكان نخست‌وزير اسبق تركيه به تهران قراردادي 25 ساله درباره تجارت گاز امضا كردند؛ واردات گاز تركيه از ايران نيز در 10 دسامبر سال 2011 ميلادي آغاز شد.

ايران دومين صادركننده گاز به تركيه است و سالانه تا سقف حدود 10ميليارد مترمكعب گاز به اين كشور صادر مي‌كند.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 615
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما